Vrhunske, varne, vsestranske!

Začetek nove kolesarske sezone je tu. Zima se je poslovila, prihaja toplejše vreme in z njim vse več prometnih udeležencev na cesti. Prav vsem želimo, da bodo na cestah čim bolj previdni in vidni, še posebej pa to velja za zelo izpostavljen in ranljiv del udeležencev – kolesarje.

Seveda za varnost lahko veliko, če ne največ, stori vsak (kolesar) sam, pri čemer je eden od pomembnejših elementov varnosti tudi dobra oprema kolesa. In bržčas je odveč poudarek, da je stik s podlago zelo pomemben in pri oprijemu, ključen del opreme predstavlja prav pnevmatika!

Da boste na začetek kolesarske sezone dobro pripravljeni tudi vi in da bo stik s cesto najboljši, vam v nadaljevanju predstavljamo tri modele kolesarskih pnevmatik Continental:

GP 5000 S TR

Tehnologija tubeless je pri modelu GP 5000 S TR odločilna, saj omogoča uporabo z nižjim tlakom, zato je oprijem cestišča še boljši. Nižji je tudi kotalni upor, česar posledica so lahko še višje hitrosti. Ta novi model pnevmatike omogoča več udobja, saj je vožnja manj utrujajoča, večji pa je zato prihranek energije. Če pa vendarle pride do predrtja, v večini primerov tesnilna tekočina avtomatsko zatesni in pnevmatike ni potrebno krpati.

Novi model kolesarske pnevmatike v letošnji sezoni že dodobra uporabljajo nekateri najboljši vrhunski kolesarji, med njimi tudi naš as Matej Mohorič. Ta model se je odlično odrezal tudi na kolesu Sonnyja Colbrellija, Mohoričevega ekipnega kolega pri moštvu Bahrain Victorious, saj je z njo zmagal eno najbolj napornih klasik Pariz-Roubaix, ki med vrhunskimi kolesarji velja za največji test vzdržljivosti tako za tekmovalca kot za opremo.

Matej Mohorič, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je prestižno enodnevno dirko Milano – Sanremo osvojil v zaključku z vratolomnim spustom, kjer so poleg njegovih sposobnosti, do izraza prišle tudi vrhunske pnevmatike Continental GP 5000 S TR. Foto: RCS Sport
GP 5000

Najboljša vsestranska guma, ki zadovolji še tako zahtevne kolesarje. Hitrejša, udobnejša, lažja in z večjim poudarkom na zaščiti pred predrtjem – to so osnovne lastnosti te gume, ki vas v različnih vremenskih razmerah in različnih letnih časih ne bo pustila na cedilu. Zagotovo ima model GP 5000 najbolj uravnotežene lastnosti, primerne za vrhunske kolesarske pnevmatike. Poleg boljše zaščite proti predrtju velja vsekakor izpostaviti tudi nižjo težo in zelo nizek kotalni upor, kar dela to gumo nadvse uporabno in privlačno tudi za najbolj zahtevne kolesarje. Zaradi varnosti in udobja pa se tudi kolesarjem začetnikom priporoča uporaba tega modela, saj pri pnevmatikah, ki so edini stik kolesa s podlago, res ne gre varčevati.

GP 4 SEASON

Že dodobra uveljavljen model na tržišču je tudi ta guma za bolj mokre in hladnejše vremenske razmere. Že po imenu sodeč gre za model za vse letne čase, zelo primeren za kolesarje, ki med letom tako rekoč ne poznajo počitka in jih od vožnje ne odvrne niti slabo vreme niti nizke temperature. Kdor pridno nabira kilometre na kolesu prek celega leta, se bo zelo hitro spoprijateljil s to gumo. Odveč je najbrž poudarjati, da se model GP 4 SEASON pohvali z izjemno vzdržljivostjo. Ta guma je reden spremljevalec vrhunskih kolesarjev v sezoni, ko prevladujejo treningi po različnih koncih sveta, kjer so tudi vremenske razmere lahko iz dneva v dan zelo različne, saj se GP 4 SEASON počuti zelo domače tako na vroči asfaltni podlagi kot na razmočenem terenu.

Preverite, v kakšnem stanju so vaše kolesarske pnevmatike, saj je kljub pripravam na dirko, nabiranju kondicije, premagovanju samega sebe (in drugih), vaša varnost na prvem mestu!