Politika piškotkov

Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki je shranjena na vaši terminalni napravi. Piškotki se uporabljajo za analizo zanimanj uporabnikov za naše spletne strani in pomagajo, da so bolj uporabniku prijazne. Če pa želite uporabljati celotno funkcionalnost naših spletnih strani na najbolj uporabniku prijazen način, morate sprejeti piškotke, ki omogočajo uporabo nekaterih funkcij ali omogočajo priročne funkcije. Namen piškotkov, ki jih uporabljamo, je prikazan na naslednjem seznamu.

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z uporabo teh piškotkov, ki jih vaš brskalnik sprejme na podlagi vaših nastavitev brskalnika. Vendar pa lahko nastavite vaš brskalnik, da vas obvesti pred sprejemom piškotkov, da sprejme ali zavrne le določene piškotke ali zavrne vse piškotke. Poleg tega lahko kadar koli izbrišete piškotke iz svojega pomnilniškega medija.

Trenutno so aktivirani naslednji piškotki:

Tehnično potrebni piškotki:

Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Izbris piškotkov

Večina modernih spletnih brskalnikov nudi splošne informacije o piškotkih in omogoča, da si ogledate vse vaše piškotke, vam dovoli, da izbrišete vse ali posamične piškotke, ter vam omogoča, da blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko normalno izključite posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb.

Če spremenite vaše nastavitve za piškotke v vašem spletnem brskalniku, bodo, razen če izbrišete ali blokirate vsak piškotek posebej, spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskujete, in ne le za naše spletne strani. Prav tako boste morali prilagoditi svoje piškotke za vsak brskalnik posebej.

Informacije o piškotkih se v spletnem brskalniku običajno nahajajo v razdelku ‘Pomoč’. Spodaj so povezave do razdelka ‘Pomoč’ v nekaterih najpogosteje rabljenih spletnih brskalnikih:

Microsoft Internet Explorer – http://support.microsoft.com/kb/196955

Mozilla Firefox – http://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Google Chrome – http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Apple Safari – http://www.apple.com/support/safari/

Opera – http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Google Android – http://support.google.com/android/?hl=en

Windows Phone – http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings.aspx

Blackberry – http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/32004/Browser_settings_32784_11.jsp

Izključitev piškotkov od drugod

Piškotke, ki so v uporabi na naši spletni strani, lahko onemogočite po navodilih z namestitvijo posebnega dodatka (Opt-out Browser Add-on). Navodila za njegovo namestitev se nahajajo na spodnji povezavi:

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva vpogled v svoje podatke ali njihov izbris na naslov info@gripworld.si. Zahteva bo obravnavana v roku 30 dni od datuma pošiljanja.