Continental del največje kolesarske zabave!

Presežnikov okoli Dirke po Franciji, največje tritedenske športne zabave na svetu, ne manjka. Pri Continentalu smo ponosni, da smo tudi mi del tega ogromnega avditorija, ki seže prek stotih televizijskih postaj do 190 držav sveta.

Kot eden od glavnih partnerjev Dirke po Franciji, tako bo najmanj do leta 2022, smo v središču pozornosti tudi zaradi naših izdelkov, ki na cestah Francije izstopajo vsako poletje že od leta 2018, ko smo se prvič pridružili kot partner dirke. Vsa uradna vozila  dirke so namreč »obuta« v Continentalove pnevmatike PremiumContact 6, oder za zmagovalce posamičnih etap je v znamenju nagrad in znamčenja Continentala, pred vsako etapo pa izberemo in opremimo osem ljubiteljskih kolesarjev, ki nato odpeljejo prvih in zadnjih 30 kilometrov vsake etape, seveda nekaj ur preden se na istih cestah znajdejo profesionalci.

Prisotni smo povsod, tudi na kolesih ekip. Na letošnji dirki, kjer bodo kolesarji prevozili več kot 3.500 kilometrov po Franciji, bo s Continentalovimi pnevmatikami tekmovalo kar šest profesionalnih ekip. To so ekipe Sunweb, Groupama FDJ, Bahrain McLaren, Arkea Samsic, Ineos in Movistar.

Pnevmatike, ki jih na dirki uporabljajo kolesarji so ročno izdelane v Nemčiji in vsebujejo »Black Chili«, izredno kompleksno gumeno spojino, ki se odlično oprijema (tudi mokre) cestne podlage.

Izbira Continentala je tako rekoč recept za končni uspeh na Dirki po Franciji, saj so kar trije zadnji zmagovalci, Chris Froome leta 2017, Geraint Thomas leta 2018 in Egan Bernal lani, do cilja na Elizejskih poljanah prikolesarili na naših pnevmatikah. Kar osem od zadnjih desetih zmagovalcev je poganjalo pedala koles, opremljenih s Continentalom!

Bo tako tudi 20. septembra letos? Naj se zabava začne!