Več empatije pomeni večjo varnost za vse

Continental s svojo globalno kampanjo »Share the road«, v Sloveniji poimenovano Delimo si pot, nadaljuje z ozaveščanjem o pomenu varnosti na cesti, strpnosti in sobivanju.

Na dogodku Delimo si pot je bila tudi tokrat zbrana zanimiva druščina. Pogovor so povezovali »podcast« mojstri Atmosferci, ki so gostili tri strokovnjake iz različnih področij, ki jim je skupno to, da so udeleženci v prometu: Andreja Jereba, nekdanjega vrhunskega reli voznika, Martina Hvastijo, direktorja reprezentanc KZS in strokovnega komentatorja na RTV SLO in Vojka Safrana, AMZS inštruktorja varne vožnje.

Prihaja namreč čas, ko se bo zima počasi poslovila, pride pomlad, toplejše vreme in s tem tudi bolj polne ceste, predvsem kolesarjev, pa tudi drugih akterjev v prometu. Zato je pomembno, da se spomnimo, da na poti nismo sami, da smo strpni in pozorni tudi na druge udeležence v prometu.

Vabimo vas, da si pogledate, kaj so gostje povedali o različnih temah vezanih na varnost in sobivanje na cesti, o svojih izkušnjah, o tem, kako vidijo situacijo v Sloveniji in kaj si mislijo o mlajši generaciji, ki se s cesto šele spoznava ter še marsikaj zanimivega. Vabljeni k poslušanju.

… O TEM, KAJ GA MOTI NA POTI?

Vojko Safran:

Martin Hvastija:

Andrej Jereb:

… O TEM, KAKO GLEDA NA SOBIVANJE NA CESTI?

Martin Hvastija:

Ciril Komotar:

… O TEM, KAJ SVETUJE?

Vojko Safran:

Martin Hvastija:

… O TEM, KAJ SVETUJE MLADIM?

Vojko Safran in Andrej Jereb:

Vabimo vas, da sodelujete tudi vi in poveste, kaj vas moti na poti ter se hkrati potegujete za lepe nagrade. Naključno bomo izžrebali 28 nagrajencev, ki bodo prejeli  kratko majico Continental (15x), kapo Continental (5x), par kolesarskih nogavic L’Etape Slovenia (5x) in kolesarski dres L’Etape Slovenia (3x).

Tukaj pa si lahko ogledate ali poslušate celoten pogovor.