fbpx

Varno na poti

Preizkusi se v poznavanju prometnih pravil in osvoji super nagrade!

Continental, glavni partner največje kolesarske dirke na svetu, Dirke po Franciji, že več kot 150 let prispeva k varnosti v cestnem prometu. Poleg predanosti k zagotavljanju vrhunske zmogljivosti njihovih produktov, je varnost najpomembnejša točka njihovega delovanja. Francosko pentljo si prizadevajo narediti varnejšo tako za kolesarje in spremljevalne ekipe kot za gledalce.

In ker se številni kolesarji podijo tudi po naših cestah, je potrebno ozavestiti, da kolesarji sodijo med najbolj ranljive udeležence v prometu. Biti pozoren ves čas, čeprav se nam mudi ali smo podvrženi stresu. Predvsem pa poznati prometna pravila, ki niso z nami zato, da jih kršimo, temveč zato, da zagotavljajo varnost vseh. To bi morala biti primarno zavedanje vseh udeležencev v prometu.

Da bo pot varna, ne glede na prevozno sredstvo, smo vam pripravili nekaj osnovnih korakov. Z njimi želimo osvežiti vaše poznavanje cestnoprometnih predpisov in vas spomniti, da na poti niste sami. Bodite strpni in obzirni do soudeležencev v prometu in pot bo tako varnejša in prijetnejša.

Nagrade

V nagradni igri lahko sodelujete do 25. julija 2022. Pripravili smo kar 50 paketov nagrad, ki jih bomo podelili izžrebancem.

  • 10x čelada + kolesarske nogavice + bidon
  • 10x kolesarska varnostna lučka  + kolesarske nogavice + bidon
  • 10x kratka majica + bidon
  • 20x bidon

Ste pripravljeni, da preizkusite ali obnovite svoje znanje o cestnem prometu?

Izberi prevozno sredstvo