Continental je postal imenski partner Treking lige

Continental, proizvajalec premium pnevmatik, je razširil in nadgradil svoje partnerstvo z najbolj razburljivo serijo tekov v naravi na Hrvaškem, Treking ligo. V letu 2019 nosi ime Continental Treking liga in ima tudi nov logotip.

Treking liga je bila ustanovljena leta 2003 in je v tem času na svoja prekrasna prizorišča pritegnila na tisoče tekačev iz Hrvaške in celotne regije. Letošnja, 15. sezona vključuje deset dogodkov po vsej Hrvaški z začetkom na Pašmanu v marcu in zaključkom v nacionalnem parku Papuk v novembru. Tekači bodo med drugim na Pagu raziskovali “življenje na Marsu”, v kanjonu reke Zrmanje pa “deželo Winnetouja”.

Treking liga ima še dva partnerska dogodka, eden od katerih je Soča Outdoor Festival v Sloveniji, kjer je Continental prav tako eden od glavnih partnerjev. Ravno tako kot v letu 2018, bo Continental najbolj izstopal na dogodkih na Pagu (30. 3.) in Rabu (21. 9.), medtem ko se vsi udeleženci in privrženci Treking lige lahko veselijo več vznemirljivih nagradnih iger.

Continental v teku sodeluje tudi prek partnerstva z adidasom. Adidasovi najboljši tekaški copati imajo namreč podplate iz Continentalove gume, kar jim zagotavlja še boljši oprijem: raziskave so pokazale, da je na mokri podlagi do 30 odstotkov boljši. To sodelovanje smo poimenovali “Get Your Grip” (Občuti oprijem), naš cilj pa je pokazati pomen varnega stika s podlago – ne le med vožnjo z avtomobilom, temveč tudi med tekaškimi užitki.

Več o Continental Treking ligi in dogodkih v sezoni 2019 lahko preberete na spletnem mestu outdoor.hr.