Tudi Continental del virtualne kolesarske dirke po Sloveniji

Bi želeli v zavetju domače sobe vrteti pedala z najboljšimi slovenskimi kolesarji? Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji je namenjena ljudem s celega sveta, ki bi radi pobliže spoznali lepote dežele, ki je dala zadnja zmagovalca dirk po Franciji in Španiji. Del dogajanja bo tudi Continental, ki je partner petetapnega dogodka in tudi uradna pnevmatika Virtualne dirke po Sloveniji. Med sodelujoče bo razdeljenih tudi nekaj kompletov kolesarskih pnevmatik Grand Prix 5000.

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji.

Kolesarstvo je že nekaj časa šport, s katerim se lahko ukvarjamo tako rekoč vseh 12 mesecev. Da se je sezona raztegnila na celo leto, je zaslužna industrija kolesarskih trenažerjev, ki kolesarju omogočajo vožnjo po atraktivnih kolesarskih poteh iz domačega udobja.

V zadnjem času smo priča razcvetu virtualnih kolesarskih platform, na katerih lahko najdemo kolesarske trase, ki preko trenažerja simulirajo dejanske značilnosti dirke. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka po Sloveniji bo potekala na platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka po Slovenji bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto – s pričetkom ob 19. uri – med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem.

Etape:

 • 27. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km)
  Poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)
 • 06. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km)
  Poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)
 • 13. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (39 km)
  Poseben gost: Jan Tratnik (Bahrain Victorius)
 • 20. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (40,3 km)
  Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)
 • 27. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Za sodelovanje je potrebna le prijava. Prek povezave poiščete I Feel Slovenia Virtual Race in se prijavite na dirko. Povezava do prijave: race.rouvy.com.

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji in sicer v starostnih skupinah do 30 let, od 31 do 45 let, od 46 do 60 let in nad 60 let.

Kako do pnevmatik?
Continental, ki je zelo aktiven v kolesarstvu – med drugim je eden glavnih partnerjev Tour de France – za vse udeležence virtualne dirke Po Sloveniji pripravlja tudi nagrade, ki bodo prišle zelo prav, ko se bodo kolesarji s trenažerjev podali nazaj na ceste. Tako je vsega skupaj na voljo pet kompletov vrhunskih cestnih pnevmatik Grand Prix 5000 s skrivno »začimbo« (gumeno mešanico) Black Chili, ki se uporablja tudi v pnevmatikah za avtomobile.

Ena od nagrad bo podeljena na uradnem Facebook profilu Tour of Slovenia, dve si bo moč priboriti znotraj samega virtualnega dogodka, med vsemi, ki bodo končali vseh pet etap, pa bosta kot nagrajenca izžrebana tudi po en kolesar in kolesarka, ne glede na dosežen rezultat.