Ste vedeli, da morate na cesti… Preverite z Jožetom!

Pri Continentalu še naprej intenzivno nadaljujemo s kampanjo Delimo si pot, s katero želimo izpostaviti pomen varnosti vseh udeležencev v prometu, upoštevanje in poznavanje prometnih pravil, še posebej pa si želimo izboljšati sobivanje med tistimi na štirih in tistimi na dveh kolesih, torej predvsem med vozniki osebnih vozil in kolesarji.

Ozaveščanje o pomembnosti primernega sobivanja, tudi sodelovanja med različnimi udeleženci na cesti, se nam zdi ključnega pomena pri izboljševanju varnostnih razmer v prometu. Še posebej to velja za kolesarje, ki sodijo med najbolj ranljive udeležence na cesti. Pozornost, strpnost in temeljito poznavanje pravil so osnove, brez katerih si spodobne varnosti na cesti sploh ne predstavljamo. In nikoli ni odveč opozarjati na navedene pomembnosti ter na redno obnavljanje znanj iz cestno-prometnih predpisov.

Naš priljubljeni kolesar Jože, ki na kolesu preživi veliko časa, nam je zato namenil nekaj osvežitev, ne glede na to, v kateri obliki ste kot udeleženec v prometu. Da bo trenja med kolesarji in šoferji manj. Da boste vedeli zakaj je pomembna razdalja, ko z vozilom prehitevate kolesarja in koliko kolesarjev se po pravilih lahko vozi v skupini… in še nekaj drugih nasvetov, da bo sobivanje lepše.

Četudi menite, da na tem področju ne potrebujete dodatnega poučevanja, verjemite, da vam Jože ponuja marsikatero iskrico znanja, ki je doslej niste ujeli. S preprostim namenom – ker si želimo, da si pot varno delimo.