Varno na poti

Preizkusi se v poznavanju prometnih pravil in osvoji super nagrade!

Začetek kolesarske sezone pomeni še več akterjev v prometu. Zato je dobro, da osvežimo spomin na prometna pravila in s tem tudi sami pripomoremo k varnosti na cesti.

Potrebno je ozavestiti, da kolesarji sodijo med najbolj ranljive udeležence v prometu, niso pa edini. Vsi udeleženci v prometu morajo nositi svoj del odgovornosti, zato je pomembno, da smo strpni drug do drugega. Biti pozoren ves čas, čeprav se nam mudi ali smo podvrženi stresu. Se prilagajati situaciji, predvsem pa poznati prometna pravila, ki niso z nami zato, da jih kršimo, temveč zato, da zagotavljajo varnost vseh. To bi morala biti primarno zavedanje vseh udeležencev v prometu.

Da bo pot varna, ne glede na prevozno sredstvo, smo vam pripravili nekaj osnovnih korakov. Z njimi želimo osvežiti vaše poznavanje cestnoprometnih predpisov in vas spomniti, da na poti niste sami. V kolikor potrebujete hitro obnovo, si oglejte ta video.

Bodite strpni in obzirni do soudeležencev v prometu in pot bo tako varnejša in prijetnejša!

Nagrade

V nagradni igri lahko sodelujete od 4. do 24. maja 2023 (podaljšano iz 19. 5. 2023). Pripravili smo kar 100 nagrad, ki jih bomo podelili izžrebancem:

  • 5x kolesarska čelada
  • 50x kratka majica z odsevnim znakom
  • 50x bidon + orodje za montažo pnevmatik

Nagradna igra je končana

Izžrebane nagrajence si lahko ogledate TUKAJ.

Ste pripravljeni, da preizkusite ali obnovite svoje znanje o cestnem prometu?

Izberi prevozno sredstvo