Nepozabna izkušnja!

Tudi letos je imel Continental, dolgoletni partner dirke po Franciji, možnost, da na eno izmed etap Toura popelje svoje goste oziroma povabljene. To so tudi storili in dva gosta iz Slovenije, ki sta doživela to izkušnjo, je verjetno ne bosta nikoli pozabila.

Zagotovo je eden izmed privilegijev, da lahko v sodelovanju z organizatorjem vrhunskih športnih dogodkov omogočimo aktivno sodelovanje partnerjev, sodelavcev ali nagrajencev na športnem tekmovališču. Torej prav tam, kjer se za največje uspehe borijo vrhunski tekmovalci.

Letos sta se v Francijo v družbi vabljenih iz drugih držav pod okriljem Continentala podala dva velika slovenska kolesarska navdušenca in sicer nekdanji vrhunski kolesar, zdaj pa strokovnjak za pripravo koles in vplivnež na družabnih omrežjih Dejan Vračič, ter Jože Robežnik, televizijski moderator, voditelj nedeljske razvedrilne oddaje na Televiziji Slovenija in odličen rekreativni kolesar.

Ob vrnitvi v Slovenijo je iz njiju kar vrelo od navdušenja in v en glas sta ponavljala: »Noro, neverjetno, nepozabno!«

                                       

V spremstvu organizatorjev sta se Robežnik in Vračič s predstavnikom Continentala podala na 7. etapo Toura, katere gorski cilj je bil na La Super Planche des Belles Filles, prevedeno torej na planoti lepih deklet. Etapo v Vogezih je kasneje istega dne, kot sta se po njej zapodila Robežnik in Vračič, sicer dobil naš šampion Tadej Pogačar, kar je še dodatno navdušilo naša kolesarska gosta.

»Sicer sem kar domač v kolesarstvu, toda niti približno si nisem predstavljal, da bom doživel tako fenomenalno izkušnjo. V spremstvu smo odpeljali zadnjih 65 kilometrov etape vse do cilja, kjer je nekaj ur kasneje prestižno zmago slavil Pogačar. Premagali smo 1.200 višinskih metrov, tako da naša vožnja ni bila ravno mačji kašelj. Toda vse gre lažje, ko te ob progi spodbuja toliko navijačev,« se spominja Vračič, Robežnik pa dodaja: »Izjemna izkušnja je že zgolj pojaviti se na isti cesti, po kateri se bodo nekaj ur za tabo popeljali najboljši kolesarji sveta. Ko je že vse ograjeno, ko zate navijajo množice ob progi. Še posebej noro pa je bilo na zadnjem vzponu na Belles Filles, ki je deloval kot romarsko središče, vsi evforični, totalna gneča, povsod eno samo navdušenje.«

Continental je povabljene opremil s kolesi, seveda obutimi v pnevmatike Continetal, dresi, čeladami in osvežitvijo ob progi. Za vrhunec nepozabne izkušnje so se vsi udeleženci Continentalove skrajšane dirke ob prihodu v cilj fotografirali na pravem odru za zmagovalce, v spomin pa so prejeli prav takšne kolajne, kakršne prejme tudi vsakodnevni zmagovalec etape na Touru.

                                         

»Na televiziji enostavno ne moreš videti, za kakšno vzdušje gre ob vsaki etapi, še posebej, ko se približuješ cilju. Ob progi je bilo ogromno Slovencev, z Jožetom sva se enkrat kar ustavila pri skupini naših navijačev, bilo je res nepozabno. Tudi z vidika organizacije vse čestitke Continentalu, ki je poskrbel za odlične pogoje od nastanitve do prehrane. Skratka – nepozabno!« je še dejal Dejan Vračič, medtem ko Jože Robežnik meni, da je pravzaprav navadna izmišljotina, če kdo trdi, da so na teh 65 prevoženih kilometrih v klanec uživali: »Kakšen užitek neki! To je bilo eno samo trpljenje. Ker smo bili seveda tudi zelo tekmovalni. Seveda pa tako trpljenje z največjim veseljem kadar koli ponovim! Neizmerno sem užival in zgolj priklon Continentalu, da nam je namenil to nepozabno doživetje.«

Če ste njuno izkušnjo, ki sta jo delila prek družabnih kanalov zamudili, lahko skočite na Instagram profil @jocohud (Jože Robežnik) ali pa @dvracic_bike_fitting (Dejan Vračič) in podoživite njun Tour trenutek.